Samen een jas repareren bij het Repair CafeInmiddels draait het Leidse Repair Café al ruim drie jaar met veel succes. Elke maand een middag met mooie ontmoetingen, een mix van wonderbaarlijke reparaties en tevergeefse pogingen, enthousiaste experts én bezoekers.

Lijkt het je leuk om ook als vrijwilliger mee te helpen bij Repair Café Leiden? Dan ben je van harte welkom, óók als je niet superhandig bent!

We zoeken:

REGELNEVEN / GASTVROUWEN (M/V)
Je repareert zelf niet, maar je zorgt dat de middag soepel verloopt. Je verwelkomt bezoekers, beantwoordt vragen, deelt volgnummers uit, kijkt wie er aan de beurt is of je doet een rondje koffie voor de reparateurs.

REPARATEURS
P1030028Je hebt verstand van fietsen, of je bent handig met elektra, met meubels en houtwerk of met naald & draad. Je vindt het leuk om je kennis te delen met onze bezoekers. De bedoeling is dat bezoekers zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan, maar bij elektra is dat vaak niet realistisch. Ook al kunnen ze het niet zelf repareren, het is wel de bedoeling dat ze meekijken en er iets van opsteken. Natuurlijk weet je zelf ook niet alles, in zo’n geval kijken de andere reparateurs graag met je mee – de ervaring leert dat ook onze reparateurs er elke maand weer wat bijleren van elkaar.

Hoeveel tijd kost het?
Repair Café wordt elke tweede zaterdag van de maand gehouden. Je hoeft er niet elke maand te zijn, maar het is fijn als je regelmatig een middag meedraait. Verder kost het je geen tijd.

Nieuwsgierig? Kom gewoon een keertje kijken, kennismaken of een middagje meedraaien! Je vindt ons in Buurtcentrum de Kooi, Driftstraat 49 in Leiden.