Het was al na half vier, dat hij binnenkwam. De klant met een gezellige rode broodrooster. “De stoppen bleven er maar uitslaan thuis. Uiteindelijk kwamen we er achter dat dit de boosdoener is. Ik denk dat er een slak in zit.”

“…. Wát zegt u?” Het Repair Café zorgt elke maand weer voor verrassingen. “Een slak. Kijk maar, hier aan de onderkant zit namelijk opgedroogd slakkenslijm. Ze kruipen door de kleinste gaatjes.”

Na overleg met onze elektra-experts ging hij zelf aan de slag. Inderdaad, na enig zoekwerk bleek zijn analyse helemaal correct. En hoera, nadat het lijk uit de kast was gevallen, ging de broodrooster weer veilig toasten. Gelukkig hebben onze elektriciens tegenwoordig een eigen stoppenkastje. Daarmee kunnen ze apparaten testen zonder het hele buurtcentrum in het donker te zetten.

Alleen het mechanisme dat de boterham na afloop lanceert, dat is waarschijnlijk gesneuveld tijdens de operatie. Want ook deze broodrooster was weer niet gemaakt om hem te kunnen repareren.

Meer van dit soort verhalen? Draai zo nu en dan een middagje mee om onze gasten te ontvangen! Onverwachte ontmoetingen, verrassende verhalen en veel plezier gegarandeerd. En: je hoeft zelf helemaal niet handig te zijn.

broodrooster