Ook op deze zonnige zaterdag vonden toch weer flink wat mensen de weg naar Buurtcentrum ’t Schippertje. Met ook deze keer weer grote en klein klussen: een wijnkoelkast en een giga televisiescherm, maar ook de kapotte veer van een snoeischaar en twee sterke magneten die niet los te krijgen waren (gouden tip: je moet niet trekken, maar draaien en wringen).
Wout legt printplaat uitWout legde een bezoeker uit dat het niet ongevaarlijk is om zelf je televisie te demonteren. Op de printplaat zitten immers onderdelen die ook onder spanning staan als de stekker er uit is. Sterker nog, een condensator kan zelfs na een half jaar nog voldoende spanning bevatten om je een behoorlijk ongezonde schok te bezorgen.

Niels en zijn vriend kwamen langs om de losse contacten in een adaptor en een koptelefoon solderen. En Ronald assisteerde een bezoekster die haar fiets een grote opknapbeurt kwam geven: ketting gespannen, nieuwe kettingkast gemonteerd en een versnellingskabel vervangen.

P1030031André kon zijn timmermanservaring overdragen aan Annemiek, die haar oude rookstoel als bouwpakket in supermarkttassen aan haar fietsstuur had hangen. Na een middag gezamenlijk werken was het project halverwege en wist Annemiek precies hoe ze thuis de laatste stappen kon doen. Ze keek er al naar uit om weer als vanouds met een boek in haar favoriete stoel te kunnen kruipen.